Grootmoeders Pannenkoeken Recept

Grootmoeders Pannenkoeken Recept is net even iets anders dan de meeste andere recepten om pannenkoeken te bakken. Oma maakte namelijk de pannenkoeken met bloem en gist, terwijl juist dit gist tegenwoordig niet meer gebruikt wordt voor het beslag. Daardoor is deze pannenkoek wat luchtiger. Bovendien wordt er suiker en vanillesuiker in het beslag gedaan waardoor de pannenkoeken wat zoeter zijn.

Vroeger waren pannenkoeken dan ook iets bijzonders.

Recept Grootmoeders Pannenkoeken

Met dit recept bak je pannenkoeken voor 4 personen.

Ingrediënten

 • 300 gram bloem
 • 7 gram gedroogde gist
 • 2 theelepels suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snufje zout
 • 0,5 liter melk
 • 1 ei
 • boter om in te bakken

Bereiding

 1. Neem een grote kom en los de gedroogde gist, samen met de suiker, op in ongeveer 1 deciliter lauw water.
 2. Laat dit 10 minuten staan en roer hierna het mengsel goed door.
 3. Voeg de bloem, de helft van de melk, de vanillesuiker, het ei, en het zout toe en klop dit tot een mooi glad pannenkoekenbeslag.
 4. Verdun dit beslag met de rest van de melk en klop dit ook nog even door.
 5. Zet hierna het pannenkoekenbeslag afgedekt op kamertemperatuur weg, en laat het 1 uur rijzen.
 6. Hierna kunnen de pannenkoeken worden gebakken in een koekenpan.
 7. Grootmoeders Pannenkoeken zijn redelijk dik en stevig, en vanuit het originele pannenkoeken recept, worden ‘slechts’ 4 pannenkoeken gebakken, 1 per persoon. Maar dat is eigenlijk ook ruim voldoende voor een maaltijd.
 8. Verhit een klontje boter in de koekenpan en laat de boter geheel smelten. Voeg dan een kwart van het pannenkoekenbeslag toe.
 9. Bak deze pannenkoek met de deksel op de pan goudbruin op middelhoog tot hoog vuur.
 10. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is geworden, keer de pannenkoek met een schepspaan om en bak ook de andere kant mooi goudbruin.
 11. Hou deze pannenkoek vervolgens warm, bijvoorbeeld in de oven op lage temperatuur op een bord, en bak de andere drie pannenkoeken op dezelfde manier.

Bestrooi de pannenkoek met wat poedersuiker of stroop, of eet deze geheel naturel. Ook lekker is het om deze pannenkoeken te eten met wat geraspte oude kaas of geraspte appels.

AdvertentieGrootmoeders pannenkoeken recept


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 205 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bloem
Price: 300 Gram

Directions:
Grootmoeders Pannenkoeken Recept is net even iets anders dan de meeste andere recepten om pannenkoeken te bakken. Oma maakte namelijk de pannenkoeken met bloem en gist, terwijl juist dit gist tegenwoordig niet meer gebruikt wordt voor het beslag. Daardoor is deze pannenkoek wat luchtiger. Bovendien wordt er suiker en vanillesuiker in het beslag gedaan waardoor de pannenkoeken wat zoeter zijn. Vroeger waren pannenkoeken dan ook iets bijzonders. Recept Grootmoeders Pannenkoeken Met dit recept bak je pannenkoeken voor 4 personen. Ingrediënten 300 gram bloem 7 gram gedroogde gist 2 theelepels suiker 1 zakje vanillesuiker snufje zout 0,5 liter melk 1 ei boter om in te bakken Bereiding Neem een grote kom en los de gedroogde gist, samen met de suiker, op in ongeveer 1 deciliter lauw water. Laat dit 10 minuten staan en roer hierna het mengsel goed door. Voeg de bloem, de helft van de melk, de vanillesuiker, het ei, en het zout toe en klop dit tot een mooi glad pannenkoekenbeslag. Verdun dit beslag met de rest van de melk en klop dit ook nog even door. Zet hierna het pannenkoekenbeslag afgedekt op kamertemperatuur weg, en laat het 1 uur rijzen. Hierna kunnen de pannenkoeken worden gebakken in een koekenpan. Grootmoeders Pannenkoeken zijn redelijk dik en stevig, en vanuit het originele pannenkoeken recept, worden ‘slechts’ 4 pannenkoeken gebakken, 1 per persoon. Maar dat is eigenlijk ook ruim voldoende voor een maaltijd. Verhit een klontje boter in de koekenpan en laat de boter geheel smelten. Voeg dan een kwart van het pannenkoekenbeslag toe. Bak deze pannenkoek met de deksel op de pan goudbruin op middelhoog tot hoog vuur. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is geworden, keer de pannenkoek met een schepspaan om en bak ook de andere kant mooi goudbruin. Hou deze pannenkoek vervolgens warm, bijvoorbeeld in de oven op lage temperatuur op een bord, en bak de andere drie pannenkoeken op dezelfde manier. Bestrooi de pannenkoek met wat poedersuiker of stroop, of eet deze geheel naturel. Ook lekker is het om deze pannenkoeken te eten met wat geraspte oude kaas of geraspte appels. ...

Published onza mrt 17 by
Deel dit recept