Pannenkoeken met ijs

Pannenkoeken met ijs laat wel zien dat je deze lekkernij niet alleen als lunch- of hoofdgerecht kunt eten, maar ook als dessert. Nu staan natuurlijk flensjes bekend om de vele recepten voor nagerecht, maar ook de normale pannenkoek kun je dus prima gebruiken voor bij een nagerecht.

Daarbij wordt vanzelfsprekend het beslag wel iets anders klaar gemaakt, zoals we dit in dit recept doen door bijvoorbeeld sinaasappellikeur en chocolade toe te voegen. En ander verschil ten opzichte van het gebruikelijke pannenkoeken recept is verder het ontbreken van zout en het toevoegen van vanillesuiker.

Maar daardoor is ook dit recept heerlijk. Zeker als het buiten wat mooier weer is, of tijdens de feestdagen in het voorjaar of de wintermaanden.

Recept pannenkoeken met ijs

Ingrediënten

 • 3 deciliter melk
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel sinaasappellikeur
 • 100 gram bloem
 • 200 gram pure chocolade
 • 50 gram boter
 • ¾ liter vanilleijs
 • 2 tot 3 takjes munt

Ingrediënten

 1. Meng in een grote kom 2 deciliter melk met de eieren, de vanillesuiker, en de sinaasappellikeur.
 2. Zeef het bloem boven de kom, en roer het geheel met een garde of de mixer tot een glad beslag. Let op dat er geen klontjes in het beslag blijven zitten.
 3. Warm in een klein pannetje de rest van de melk op.
 4. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe de chocolade bij de melk. De melk blijven roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten, en laat de melk niet koken.
 5. De chocolade en melk warm houden op het laagste vuur, of in een grotere kom met heet water de pan plaatsen.
 6. Doe een klontje boter in een koekenpan en laat dit smelten.
 7. Met de soeplepel beslag in de koekenpan doen, en de pannenkoek ongeveer 1 minuut aan beide kanten laten bakken totdat beide kanten lichtjes bruin zijn geworden.
 8. Leg de gebakken pannenkoek op een groot bord en doe er aluminiumfolie over om de pannenkoek warm te houden.
 9. Bak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken.
 10. Op ieder bord 2 pannenkoeken leggen, een paar bolletjes ijs erop leggen, en de pannenkoeken opvouwen of oprollen.
 11. Schep de chocoladesaus over de pannenkoeken, en garneer met wat fijngehakte munt.

Advertentiepannenkoeken met ijs


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 700 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bloem
Price: 100 Gram

Directions:
Pannenkoeken met ijs laat wel zien dat je deze lekkernij niet alleen als lunch- of hoofdgerecht kunt eten, maar ook als dessert. Nu staan natuurlijk flensjes bekend om de vele recepten voor nagerecht, maar ook de normale pannenkoek kun je dus prima gebruiken voor bij een nagerecht. Daarbij wordt vanzelfsprekend het beslag wel iets anders klaar gemaakt, zoals we dit in dit recept doen door bijvoorbeeld sinaasappellikeur en chocolade toe te voegen. En ander verschil ten opzichte van het gebruikelijke pannenkoeken recept is verder het ontbreken van zout en het toevoegen van vanillesuiker. Maar daardoor is ook dit recept heerlijk. Zeker als het buiten wat mooier weer is, of tijdens de feestdagen in het voorjaar of de wintermaanden. Recept pannenkoeken met ijs Ingrediënten 3 deciliter melk 2 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 eetlepel sinaasappellikeur 100 gram bloem 200 gram pure chocolade 50 gram boter ¾ liter vanilleijs 2 tot 3 takjes munt Ingrediënten Meng in een grote kom 2 deciliter melk met de eieren, de vanillesuiker, en de sinaasappellikeur. Zeef het bloem boven de kom, en roer het geheel met een garde of de mixer tot een glad beslag. Let op dat er geen klontjes in het beslag blijven zitten. Warm in een klein pannetje de rest van de melk op. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe de chocolade bij de melk. De melk blijven roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten, en laat de melk niet koken. De chocolade en melk warm houden op het laagste vuur, of in een grotere kom met heet water de pan plaatsen. Doe een klontje boter in een koekenpan en laat dit smelten. Met de soeplepel beslag in de koekenpan doen, en de pannenkoek ongeveer 1 minuut aan beide kanten laten bakken totdat beide kanten lichtjes bruin zijn geworden. Leg de gebakken pannenkoek op een groot bord en doe er aluminiumfolie over om de pannenkoek warm te houden. Bak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken. Op ieder bord 2 pannenkoeken leggen, een paar bolletjes ijs erop leggen, en de pannenkoeken opvouwen of oprollen. Schep de chocoladesaus over de pannenkoeken, en garneer met wat fijngehakte munt. ...

Published onza mrt 17 by
Deel dit recept