Pannenkoeken met spek en appel

Pannenkoeken met spek en appel maken is erg eenvoudig. De smaak is hartig en zoet met elkaar gecombineerd. Het zoutige van de spekjes, het frisse van de appel, en het zoete van de pannenkoek.

Natuurlijk kun je nog wat variëren in smaak door een andere soort appel te kiezen, want die zijn er natuurlijk in zoet en zuur.

Recept pannenkoeken met spek en appel

Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten

 • 100 gram bloem
 • 2 eieren
 • 100 gram mager spek, in kleine blokjes gesneden
 • 2 appels, geschild en fijn gesnipperd
 • 1/4 liter melk
 • zout
 • boter om in te bakken

Bereiding

 1. Zeef de bloem boven een grote kom of schaal, en voeg wat zout toe. Roer het mengsel doe door elkaar.
 2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin de eieren. Voeg ook een beetje melk toe.
 3. Roer alles goed door elkaar met een garde of mixer, totdat er een mooi glad beslag ontstaat zonder klonten.
 4. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, zodat het beslag mooi dun blijft en niet te dik wordt.
 5. Laat hierna het pannenkoekenbeslag op een koele plaats 10 tot 15 minuten rusten. Wel afdekken met een schone doek.
 6. Roer het beslag vlak voordat de pannenkoeken worden gebakken, nog een keer goed door.
 7. Verhit in een koekenpan een klontje boter, totdat de boter geheel gesmolten is.
 8. Voeg wat blokjes spek toe en laat deze 1 minuut bakken.
 9. Voeg hierna het pannenkoekenbeslag toe, totdat de pan geheel bedekt is met het beslag. Zorg er wel voor dat de blokjes spek niet in één kant van het beslag zitten.
 10. Bak de onderkant van de pannenkoek goudbruin. Til de onderkant met bijvoorbeeld een mes iets op om te kijken of de onderkant gaar is.
 11. Voeg wat fijngesneden appel toe en laat deze even meebakken.
 12. Draai hierna de pannenkoek voorzichtig om en bak ook de andere kant gaar.
 13. Schud hierna de pannenkoeken met spek en appel los van de pan en haal deze voorzichtig met een schepspaan uit de pan. Leg de pannenkoek op een groot bord, en doe er een ander bord omgekeerd op.
 14. Maak op dezelfde manier meer pannenkoeken, totdat het beslag op is.

AdvertentiePannenkoeken met spek en appel


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 755 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Spek
Price: 100 Gram

Directions:
Pannenkoeken met spek en appel maken is erg eenvoudig. De smaak is hartig en zoet met elkaar gecombineerd. Het zoutige van de spekjes, het frisse van de appel, en het zoete van de pannenkoek. Natuurlijk kun je nog wat variëren in smaak door een andere soort appel te kiezen, want die zijn er natuurlijk in zoet en zuur. Recept pannenkoeken met spek en appel Dit recept is voldoende voor 2 personen. Ingrediënten 100 gram bloem 2 eieren 100 gram mager spek, in kleine blokjes gesneden 2 appels, geschild en fijn gesnipperd 1/4 liter melk zout boter om in te bakken Bereiding Zeef de bloem boven een grote kom of schaal, en voeg wat zout toe. Roer het mengsel doe door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin de eieren. Voeg ook een beetje melk toe. Roer alles goed door elkaar met een garde of mixer, totdat er een mooi glad beslag ontstaat zonder klonten. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, zodat het beslag mooi dun blijft en niet te dik wordt. Laat hierna het pannenkoekenbeslag op een koele plaats 10 tot 15 minuten rusten. Wel afdekken met een schone doek. Roer het beslag vlak voordat de pannenkoeken worden gebakken, nog een keer goed door. Verhit in een koekenpan een klontje boter, totdat de boter geheel gesmolten is. Voeg wat blokjes spek toe en laat deze 1 minuut bakken. Voeg hierna het pannenkoekenbeslag toe, totdat de pan geheel bedekt is met het beslag. Zorg er wel voor dat de blokjes spek niet in één kant van het beslag zitten. Bak de onderkant van de pannenkoek goudbruin. Til de onderkant met bijvoorbeeld een mes iets op om te kijken of de onderkant gaar is. Voeg wat fijngesneden appel toe en laat deze even meebakken. Draai hierna de pannenkoek voorzichtig om en bak ook de andere kant gaar. Schud hierna de pannenkoeken met spek en appel los van de pan en haal deze voorzichtig met een schepspaan uit de pan. Leg de pannenkoek op een groot bord, en doe er een ander bord omgekeerd op. Maak op dezelfde manier meer pannenkoeken, totdat het beslag op is. ...

Published onvr mrt 16 by
Deel dit recept